Voor wie?
Datum
  • 2022
  • 2023
  • 2024
Wijken en dorpen
Locaties

Senioren/ Dementie

Geslaagde aftrap BoodschappenPlusBus Nederweert

Toen onlangs bekend werd gemaakt dat de BoodschappenPlusBus ook in de gemeente Nederweert gaat rijden, meldden zich al snel voldoende vrijwilligers en deelnemers om van start te kunnen gaan. Op vrijdag 10 mei werden de deelnemers voor de eerste keer opgehaald om samen boodschappen te doen bij Albert Heijn. Daar vond meteen de officiële aftrap plaats.

De BoodschappenPlusBus
De BoodschappenPlusBus is bestemd voor mensen die niet meer (geheel) zelfstandig de boodschappen kunnen doen. Met ondersteuning van een groep vrijwilligers, bestaande uit chauffeurs en begeleiders, worden deze mensen in staat gesteld om zelf de boodschappen te kunnen blijven doen. Inwoners kunnen ook deelnemen aan uitstapjes met de bus.

Aftrap
Wethouder Carla Dieteren is blij met de komst van de BoodschappenPlusBus: ‘’Het bevordert ontmoeting en sociale contacten. Ook biedt het minder mobiele inwoners de mogelijkheid om zelf boodschappen te doen.’’ In het bijzijn van deelnemers, vrijwilligers en medewerkers van Punt Welzijn, de Gunnerij, gemeente Nederweert en Albert Heijn werd het startschot gegeven. De deelnemers deden onder begeleiding hun boodschappen en kijken tevreden terug op het eerste ritje met de BoodschappenPlusBus.

Deelnemen
De bus rijdt elke vrijdag vanaf 10.00 uur door alle kernen van gemeente Nederweert. Wilt u graag mee om boodschappen te doen, om uitstapjes te maken of wilt u aansluiten als vrijwilliger? Meld u dan aan bij Punt Welzijn via vrijwillige-inzet@puntwelzijn.nl of bel naar 0495-697900. Mocht de bus vol zitten, dan wordt er gekeken naar uitbreiding van dagdelen. Ook zijn contacten gelegd om het aanbod in boodschappen te vergroten.

Sponsor

De BoodschappenPlusBus is een samenwerking tussen de gemeente Nederweert en Punt Welzijn, en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Vakgarage van Nieuwenhoven. Wij zijn hen zeer dankbaar voor de steun en betrokkenheid bij dit project.

Hieronder het door L1 gemaakte filmpje over de opening

 

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.