Mantelzorg

Waardering

“Ik mantelzorger? Nee hoor, ik ben gewoon dochter”

Als je voor iemand in je omgeving zorgt zie je het vaak als een vanzelfsprekendheid om hem of haar te helpen. Toch is mantelzorg onmisbaar en mogen we hier best wel eens extra bij stil staan. In Weert zijn er een aantal acties om mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten.

Weerter Week van de Mantelzorg

Punt Welzijn organiseert jaarlijks rondom 10 november (landelijke Dag van de Mantelzorg) de Weerter Week van de Mantelzorg. In deze week vragen we aandacht voor mantelzorgers, worden zij in het zonnetje gezet en kunnen zij terecht voor informatie en advies.

Het is belangrijk dat mantelzorgers ook zichzelf niet vergeten. Daarom zijn er deze week activiteiten waarbij zij zelf centraal staan. Zo kunnen zij genieten van een theatervoorstelling, door hun eigen omgeving verrast worden met een bloemetje of een goodiebag, zijn er interessante bijeenkomsten en nog veel meer.

VIP Acties

Speciaal voor kinderen en jongeren tot 25 jaar die voor iemand zorgen heeft Punt Welzijn ‘VIP acties’: acties voor Very Important People!
Als je je als jonge mantelzorger hiervoor aanmeldt, maak je iedere twee maanden kans op een leuke verrassing of verwenactiviteit en wordt je op de hoogte gehouden over andere dingen die voor jou nuttig kunnen zijn.

Meld je hier aan voor de VIP acties!

 

Wil jij mantelzorgers waarderen?

Wil je meedenken over manieren om mantelzorgers te waarderen of wil je graag zelf iets betekenen? Dan denken wij graag met je mee!
Ook ben je van harte welkom om aan te sluiten bij de Weerter Week van de Mantelzorg.

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.