Mantelzorg

Waardering

“Ik mantelzorger? Nee hoor, ik ben gewoon dochter”

Als je voor iemand in je omgeving zorgt zie je het vaak als een vanzelfsprekendheid om hem of haar te helpen. Toch is mantelzorg onmisbaar en mogen we hier best wel eens extra bij stil staan en laten merken dat we dit enorm waarderen. In Weert en Nederweert zijn er een aantal acties om mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten.

Waardering voor (volwassen) mantelzorgers

Punt Welzijn organiseert de waardering voor mantelzorgers die zorgen voor iemand uit de gemeente Weert of Nederweert. Dat doen we ieder jaar door het organiseren van verschillende acties. Denk dan bijvoorbeeld aan een cadeaubon, presentje, bloemetje of een theater- of filmvoorstelling.

Zorg je voor iemand uit de gemeente Weert? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de waarderingsacties.

Zorg je voor iemand uit de gemeente Nederweert? Meld je aan als mantelzorger door jouw naam, telefoonnummer en adres te mailen naar mantelzorg@puntwelzijn.nl.

Echter; waardering bestaat óók uit het aandacht schenken aan en tijd nemen voor mantelzorgers. We luisteren naar je verhaal, bieden steun omdat jouw ervaringen ertoe doen en zoeken samen naar oplossingen of geven tips.

Waardering voor jonge mantelzorgers (tot 25 jaar)

Speciaal voor kinderen en jongeren tot 25 jaar die voor iemand zorgen heeft Punt Welzijn ‘VIP acties’: acties voor Very Important People! Als je je als jonge mantelzorger hiervoor aanmeldt, maak je iedere twee maanden kans op een leuke verrassing of verwenactiviteit en wordt je op de hoogte gehouden over andere dingen die voor jou nuttig kunnen zijn. Meld je hier aan voor de VIP acties!

Daarnaast organiseren we jaarlijks de goodiebag actie in de week van de jonge mantelzorger (begin juni). Jonge mantelzorgers kunnen door hun omgeving worden aangemeld voor een goodiebag vol met leuke gadgets, waardebonnen en wat lekkers. Ken jij een jonge mantelzorger en wil je deze graag in het zonnetje zetten? Neem contact met ons op.

Wil jij (jonge) mantelzorgers waarderen?

Wil je meedenken over manieren om mantelzorgers te waarderen of wil je graag zelf iets betekenen? Dan denken wij graag met je mee! Ook ben je van harte welkom om aan te sluiten bij de Week van de Mantelzorg.

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.