Mantelzorg

Week van de Mantelzorg 2021

Mantelzorg is van ons allemaal.

Je bent het, je wordt het of je hebt er (ooit) een nodig. Zorgen voor een ander is vaak vanzelfsprekend. Toch is dit onmisbaar en verdient het aandacht! Daarom organiseert Punt Welzijn de Week van de Mantelzorg, in Weert en Nederweert, van 3 t/m 14 november.

Deze week worden mensen die voor een ander zorgen in het zonnetje gezet. Zij kunnen zichzelf aanmelden of aangemeld worden door anderen die op deze manier hun waardering uiten. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Mantelzorgattentie in Weert

Al jaren verrast Punt Welzijn rondom 10 november (de landelijke Dag van de Mantelzorg) honderden mantelzorgers uit Weert met een bloemetje. Ook dit jaar is het weer mogelijk om een bloemetje aan te vragen. Mantelzorgers, die door zichzelf of iemand in hun omgeving zijn aangemeld, worden hiermee aan huis verrast door een vrijwillige bezorger. Deze attentie kan worden aangevraagd t/m 31 oktober 2021.

Dit is nog niet alles! Dit jaar is er een extra attentie, namelijk een cadeaubon ter waarde van €12,50. Deze kan ingeleverd worden bij 6 ondernemers die de attentie speciaal voor mantelzorgers aanbieden. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld trakteren op een vlaai, een mooi plantje of een heerlijke lunch. Let op: deze cadeaubon kan aangevraagd worden t/m 24 oktober 2021. 

Mantelzorgattentie in Nederweert

In Nederweert worden mantelzorgers ook op 10 november aan huis verrast, met een leuke attentie die we vooraf niet bekend maken. Laat je verrassen en meld jezelf of een mantelzorger uit jouw omgeving hiervoor aan. Ook in Nederweert ontvangen (ingeschreven) mantelzorgers jaarlijks een cadeaubon, deze actie heeft reeds plaatsgevonden in juli. Als je niet bij ons ingeschreven bent dan kun je een mail sturen naar mantelzorg@puntwelzijn.nl o.v.v. naam en telefoonnummer en ontvang je alsnog de cadeaubon.

Jonge mantelzorgers

Kinderen en jongeren kunnen ook in hun omgeving te maken krijgen met iemand met een lichamelijke of psychische ziekte, handicap of verslaving. Dit kan gaan om een broertje met een beperking of een ouder die chronisch ziek is. Voor jongeren tot 25 jaar is er in beide gemeentes dezelfde actie, namelijk een goedgevulde goodiebag met leuke spullen. In oktober werden hier al ruim 50 jongeren mee verrast, maar in november is er nog een kans om je hiervoor aan te melden. Ken jij een jongere die thuis te maken heeft met extra zorgen? Meld hem/haar dan aan.

Programma Week van de Mantelzorg

Woensdag 3 november

Donderdag 4 november

Zondag 7 november

Woensdag 10 november

Zondag 14 november

Heb je vragen? Neem contact met ons op via 0495-697900 of mantelzorg@puntwelzijn.nl.

Foto: MantelzorgNL

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.