Mantelzorg

Week van de Mantelzorg 2023

Mantelzorg is van ons allemaal

Je bent het, je wordt het of je hebt er (ooit) een nodig. Zorgen voor een ander is vaak vanzelfsprekend. Toch is dit onmisbaar en verdient het aandacht! Daarom organiseert Punt Welzijn de Week van de Mantelzorg, in Weert en Nederweert, van 1 t/m 11 november.

Deze week worden mensen die voor een ander zorgen in het zonnetje gezet. Zij kunnen zichzelf aanmelden of aangemeld worden door anderen die op deze manier hun waardering uiten. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Mantelzorgattentie in Weert

Al jaren verrast Punt Welzijn op 10 november (de landelijke Dag van de Mantelzorg) honderden mantelzorgers uit Weert met een bloemetje. Ook dit jaar is het weer mogelijk om een bloemetje aan te vragen. Mantelzorgers, die door zichzelf of iemand in hun omgeving zijn aangemeld, worden hiermee aan huis verrast door een vrijwillige bezorger. Dit is nog niet alles! Dit jaar ontvang je bij aanvraag van het bloemetje automatisch een extra attentie, namelijk een cadeaubon ter waarde van €15,00. Deze kan ingeleverd worden bij 10 ondernemers die de attentie speciaal voor mantelzorgers aanbieden. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld trakteren op een vlaai, een mooi plantje of een heerlijke lunch. Deze attentie kan worden aangevraagd t/m 23 oktober 2023.

Mantelzorgattentie in Nederweert

In Nederweert worden mantelzorgers ook op 10 november aan huis verrast, met een leuke attentie die we vooraf niet bekend maken. Laat je verrassen en meld jezelf of een mantelzorger uit jouw omgeving hiervoor aan. Aanmelden is mogelijk t/m 23 oktober 2023. Ook in Nederweert ontvangen (ingeschreven) mantelzorgers jaarlijks een cadeaubon, deze actie heeft reeds plaatsgevonden in juli. Als je nog niet bij ons ingeschreven bent als Nederweerter mantelzorger, dan kun je een mail sturen naar mantelzorg@puntwelzijn.nl o.v.v. naam en telefoonnummer en ontvang je alsnog de cadeaubon.

Jonge mantelzorgers

Kinderen en jongeren kunnen ook in hun omgeving te maken krijgen met iemand met een lichamelijke of psychische ziekte, handicap of verslaving. Dit kan gaan om een broertje met een beperking of een ouder die chronisch ziek is. Voor jongeren tot 25 jaar is er in beide gemeentes dezelfde actie, zij kunnen een leuke attentie aanvragen. Ken jij een jongere die thuis te maken heeft met extra zorgen? Meld hem/haar dan aan tot uiterlijk 23 oktober 2023.

Programma Week van de Mantelzorg

Woensdag 1 november

10:00 – 11:30 uur: Mantelzorgbijeenkomst ‘Klein geluk’

Zondag 5 november

11:00 – 12:30 uur: Film ‘Rocco & Sjuul’

Dinsdag 7 november

11:30 – 14:00 uur: Mantelzorgbrunch

Vrijdag 10 november
Zaterdag 11 november

14:00 – 16:30 uur: Mantelzorgconcert

Heb je vragen? Neem contact met ons op via 0495-697900 of mantelzorg@puntwelzijn.nl.

Foto: MantelzorgNL

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.