Home » Voor wie? » Mantelzorg » Respijtwijzer » Logeeropvang

Logeeropvang

Logeeropvang is mogelijk in de vorm van ondersteuning thuis en buitenshuis. Zo kan er iemand aan huis komen om de zorg over te nemen zodat de mantelzorger een aantal dagen weg kan of om extra ondersteuning te bieden in de nachten. Ook is er opvang mogelijk in een logeerhuis, zorghotel, gastgezin of verpleeghuis. Iemand is er dan een nachtje, een weekend of langer tussenuit. In een andere omgeving en met andere mensen, maar mét de nodige zorg. Ondertussen hebben de mensen thuis, die normaal de zorg geven, tijd voor zichzelf.

Hoe regel je dit? Via de zorgverzekeringswet, Wet maatschappelijke ondersteuning, Wet langdurige zorg of Jeugdwet.

Aanbod

24 Uurs Zorgloket

Het 24 Uurs Zorgloket bemiddelt in particuliere thuiszorg en 24 uurs zorg op maat (dag– en nachtzorg) met inwonende zorgverleensters uit omringende EU-landen.

Telefoonnummer: 0800 – 644 44 44

Emailadres: info@24uurszorgloket.nl

Website: www.24uurszorgloket.nl

Au care

Au Care bemiddeld in ervaren inwonende zorgverleners. Zij komen voornamelijk uit Hongarije en soms uit andere EU landen. De zorgverleners kunnen inwonend zorg verlenen wanneer je dit nodig hebt of wenst.

Telefoonnummer: 030-3030054

Emailadres: info@aucare.nl

Website: www.aucare.nl

Mantelaar

Mantelaar biedt 24 uurs en nachtzorg aan. De studenten van Mantelaar volgen allemaal een zorg gerelateerde opleiding op WO, HBO of MBO-4 niveau. Zij verlenen zorg én gezelschap.

Telefoonnummer: 085-0643030

Emailadres: info@mantelaar.nl

Website: www.mantelaar.nl

Handen in Huis

Handen in Huis regelt met vrijwilligers in heel Nederland 24-uurs mantelzorgvervanging in die situatie waar jouw naaste zonder de hulp niet alleen thuis kan blijven. Een vrijwilliger wordt voor minimaal drie dagen bij jou thuis ingezet.

Telefoonnummer: 030-6590970

Emailadres: info@handeninhuis.nl

Website: www.handeninhuis.nl

Herbergier Grathem

In Herbergier Grathem wonen mensen met geheugenproblemen. Hier wordt een veilige en beschermde omgeving geboden. Naast het vaste verblijf is er plaats voor mensen die gebruik willen maken van een logeerkamer.

Contactpersoon: Saskia Beck

Telefoonnummer: 06-23835318

Adres: Brugstraat 52, Grathem

Emailadres: info@grathem.herbergier.nl

Website: www.herbergier.nl/grathem

Hospice & verblijfhuis ‘t Plattelands- hoes

Biedt palliatieve, respijt- en overbruggingszorg. Het hospice/verblijfhuis is er in eerste instantie voor de inwoners van de gemeenten Peel en Maas en Leudal. Indien de bedbezetting het toelaat, kunnen ook inwoners uit andere gemeenten gebruikmaken van het Plattelandshoés.

Contactpersoon: Loes Sijben

Telefoonnummer: 077-7725008

Adres: Koninginnelaan 4, Panningen

Emailadres: l.sijben@plattelandshoes.nl

Website: www.plattelandshoes.nl

Logeerhuis Kapstok

Logeerhuis Kapstok ondersteunt mantelzorgers door degene waarvoor wordt gezorgd  te laten logeren. De taken die de mantelzorger thuis vervult, worden voor een korte periode overgenomen. De  gasten in het logeerhuis zijn volwassenen die thuis worden ondersteund. Het zijn bijvoorbeeld mensen met dementie, de ziekte van Parkinson, of die te maken hebben met de gevolgen van een infarct of een andere ziekte waardoor zij veel zorg nodig hebben.

Telefoonnummer: 0478 -782555 / 06 – 19663904

Adres: Bergweg 300, Venray

Emailadres: info@logeerhuiskapstok.nl

Website: www.logeerhuiskapstok.nl

Logeerhuis VerBliëfriëk Blerick

Voor volwassenen die tijdelijk niet zelfstandig thuis kunnen wonen
vanwege het uitvallen of ontbreken van de mantelzorger. Het logeerhuis wordt gerund door een professionele coördinator met een team van vrijwilligers. Gasten kunnen, als zij dat willen, deelnemen aan activiteiten.

Contactpersoon: Sandra Hermans

Telefoonnummer: 088-6108861

Adres: Tollenstraat 45, Blerick

Emailadres: logeerhuis.blerick@dezorggroep.nl

Website: www.dezorggroep.nl/tollensstraat

Samen Zorgen Huis Leudal

Biedt kortdurende zorg en verblijf wanneer je na het verblijf in een ziekenhuis nog niet naar huis kunt of wanneer de mantelzorger even tijd voor zichzelf nodig heeft.

Telefoonnummer: 0475-387129

Adres: Samen Zorgen Huis Leudal, Lindelaan 8 Baexem

Emailadres: info@samenzorgenhuisleudal.nl

Website: www.samenzorgenhuisleudal.nl

SeniorService

De medewerkers van SeniorService kunnen in de nachten aanwezig zijn om zo de mantelzorger te ontlasten of wanneer er geen mantelzorger in beeld is.

Telefoonnummer: 026-3337432

Emailadres: info@seniorservice.nl

Website: www.seniorservice.nl/mantelzorg/slapen/

SGL

Logeren bij SGL kan uitkomst bieden in verschillende situaties. Bijvoorbeeld om de thuissituatie te ontlasten als uw naaste of mantelzorger ziek is. Of als deze even de handen vrij moet hebben. Je kunt logeren in een van de woonbegeleidingscentra, je krijgt er een eigen kamer. Er is 24/7 zorg en begeleiding, de medewerkers ondersteunen je waar nodig.

Slaapzuster

Je kunt hier terecht voor thuiszorg, begeleiding, dag/nachtzorg en 24 uurs zorg. Dit alles wordt aan huis geboden.

Contactpersoon: Ingrid Seuren

Telefoonnummer: 06-41866441

Emailadres: info@slaapzuster.nl

Website: www.slaapzuster.nl

Hoeve de Kaolder

Het uitvoeren en verlenen van kortdurende zorgverlening in de vorm van weekend- of logeeropvang van maandag tot zondag (het weekend loopt van zaterdagochtend 10.00 tot zondagavond 17.00 uur). Bij weekend- of logeeropvang worden de mogelijkheden en de duur van het verblijf in gezamenlijk overleg vooraf vastgesteld.

Telefoonnummer: 0475 – 45 17 01

Adres: Leukerweg 3, 6095 NX Baexem

Emailadres: info@hoevedekaolder.nl

Website: www.hoevedekaolder.nl/tijdelijk-verblijf

Zorg- en herstelhotel UdensDuyn

In Zorghotel UdensDuyn kunt u terecht voor een uitgeruste vakantie met zorg. Doordat zorg altijd in de buurt is kunnen zij goed en adequaat op uw zorgwensen inspelen. Het geeft u rust en ontspanning, terwijl u geniet van de aanwezige faciliteiten in dit zorghotel in Brabant.

Telefoonnummer: 0413-712550

Adres: Annaboulevard 6, Uden

Emailadres: info@udensduyn.nl

Website: www.zorghoteludensduyn.nl

Franciscus Hospice

De bewoners kunnen in een huiselijke omgeving door goede zorg omringd hier hun laatste levensfase doorbrengen. Hun wensen en die van hun naasten staan centraal bij de zorgverlening. De zorg en begeleiding in het hospice krijgen de bewoners van vrijwilligers, verpleegkundigen, de coördinator en de huisarts.

Contactpersoon: Rianne Goldenbeld

Telefoonnummer: 0495 – 498977

Adres: Doolhofstraat 14, Weert

Emailadres: info@franciscushospice.nl

Website: www.franciscushospice.nl

Verpleeg Collectief

Particuliere thuiszorg kan worden ingezet als nachtzorg. Indien een partner vanwege dementie ’s nachts onrustig is, zorgt de nachtzorg ervoor dat de partner voldoende nachtrust krijgt. De particulier verpleegkundige zorgt ervoor dat het dag-, nachtritme wordt hersteld en bewaakt.

Telefoonnummer: 040-2215271

Emailadres: nanda@verpleegcollectief.nl

Website: www.verpleegcollectief.nl

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.