Home » Voor wie? » Mantelzorg » Respijtwijzer » Op vakantie

Op vakantie

Iedereen is wel eens toe aan vakantie. Er zijn steeds meer mogelijkheden om met de persoon voor wie je zorgt op vakantie te gaan. In veel gevallen staan er mensen klaar die de zorg deels of volledig uit handen nemen. Ook kun je verblijven in speciale mooie hotels waar de nodige aanpassingen aanwezig zijn, zodat je samen zorgeloos kunt genieten.

Aanbod

NBAV

De NBAV vindt dat iedereen met een functiebeperking een heerlijke vakantie verdient, zonder vervelende verrassingen. Daarom is er het NBAV-Keurmerk. NBAV-leden voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Op hun website staat een overzicht met aangesloten vakantieorganisaties en accommodaties.

Emailadres: info@nbav.nl

Website: www.nbav.nl

De Zonnebloem

Organiseert op maat gemaakte groepsreizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Daarnaast is er een mogelijkheid om zelfstandig op vakantie te gaan met vrienden, familie of met je partner. Op hun website staat een selectie van toegankelijke accommodaties en er worden tips gegeven hoe de vakantie het beste geregeld kan worden.

Telefoonnummer: 076-5646464

Website: www.zonnebloem.nl/vakanties

MEE Vakantiewijzer

In de MEE Vakantiewijzer vindt u vakantieaanbod (vakanties, huisjes, hotels en campings) die toegankelijk zijn voor iedereen die een beperking heeft. Vanuit honderden organisaties zijn er diverse vakanties en accommodaties voor jong of oud, met een verstandelijke of lichamelijke beperking, met autisme of ADHD. Ook is er informatie over de toegankelijkheid van diverse locaties, aangepast vervoer, advies en begeleiding bij vakanties en meer.

Contactpersoon: Niels van Beelen

Telefoonnummer: 088 – 0075 805

E-mailadres: communicatie@meewering.nl

Website: www.meevakantiewijzer.nl

SRG Aangepaste Vakanties

Bieden groepsvakanties aan voor mensen met een lichamelijke beperking. Zij dienen een goede lichamelijke conditie te hebben en mogen niet bedlegerig zijn of een verstandelijke beperking hebben. De deelnemers gaan samen op reis met vrijwilligers en een reisleider. Ook wordt er in principe elke reis gezorgd voor verpleegkundige hulp en bestaat er een mogelijkheid voor partners om mee op reis te gaan.

Telefoonnummer: 023 – 536 84 09

Emailadres: info@srg.nl

Website: https://srgaangepastevakanties.nl/

Atlas van Zorg en Vakantie

Voor mensen met een chronische ziekte of beperking en senioren is dit niet altijd vanzelfsprekend. De Atlas van Zorg & Vakantie is dé online wegwijzer in de wereld van aangepaste vakanties in binnen- en buitenland. Hier vind je een overzicht van rolstoelvriendelijke vakanties en aangepaste accommodaties al dan niet met zorg, begeleiding en hulpmiddelen.

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.