Meedoen (in de wijk)

Algemeen

Een verbonden buurt, daar voel je je thuis. ‘Een goede buur is beter dan een verre vriend’ en toch kun je het gevoel hebben dat je de bewoners uit jouw buurt niet of nauwelijks kent. Je wil hier graag verandering in brengen. Door een buurtactiviteit te organiseren, deel te nemen aan bestaande activiteiten in het buurthuis of het vervallen speeltuintje om de hoek op te knappen. Maar waar begin je?

Antwoord op jouw vraag

Je wilt van jouw buurt een levendige wijk voor jong en oud maken. Je wilt de bewoners uit jouw omgeving ontmoeten of wat meer betekenen voor jouw straat of buurt. Voor het organiseren van een buurtfeest of het opknappen van dat kale grasveldje op de hoek is niet alleen budget nodig. Je bent ook afhankelijk van de samenwerking en het contact met je buren.

Voor al deze en andere vragen over de activiteiten in jouw buurt is er Punt Welzijn. Wij kijken met jou mee tegen welke uitdagingen je aanloopt of wat je wilt organiseren. We bieden een luisterend oor, advies en een klankbord om je ideeën voor te leggen.

Daarbij kijken we ook samen hoe je je het beste mengt in jouw omgeving, helpen we je de benodigde mankrachten te verzamelen om iets op touw te zetten en adviseren we je hoe jij medewerking vanuit diverse organisaties en de gemeente krijgt om je initiatief daadwerkelijk te realiseren. Samen kunnen we meer, oftewel Punt Welzijn is er voor jou!

We ondersteunen je met concreet advies en oplossingen die jij in de praktijk kunt brengen, zodat je direct aan de slag kunt om onderdeel van je buurt te worden. Samen zorgen we ervoor dat jij aansluiting vindt. En zo maken we van jouw buurt een ontmoetingspunt. Een plek om thuis te komen.

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.