Meedoen (in de wijk)

Financiering

De financiering van het goede idee dat je hebt of het leuke initiatief dat je van de grond wil krijgen is vaak een struikelblok. Je kunt hier tegenaan lopen als je bezig bent met het realiseren van je idee of initiatief of je weet door de kosten niet waar je moet beginnen. Wij kunnen je hierbij helpen. In Weert zijn er namelijk verschillende fondsen die jouw goede idee of initiatief financieel kunnen ondersteunen, om het uiteindelijk te kunnen realiseren!

Drie fondsen in Weert

Struikel jij ook over de financiën die je nodig hebt voor jouw idee of initiatief? Of is er een andere reden waardoor je vastloopt? Neem contact op met ons!

In Weert kun je onder andere de volgende fondsen aanschrijven:

Samenfonds0495

Het Samenfonds streeft ernaar mensen bij elkaar te brengen en zet zich in voor een sterkere gemeenschap. Wij steunen sociale initiatieven rond diverse thema’s, zoals mensen in kwetsbare situaties, cultuur, zorg, welzijn, sport & bewegen.

Verenigingen, stichtingen en andere organisaties uit Weert kunnen bij ons terecht met hun ideeën voor nieuwe projecten die meehelpen om de samenleving te versterken. Onze maatschappelijke thema’s voor dit jaar zijn armoede en eenzaamheid.

Bron: https://www.samenfonds.nl/

Fonds Burgerinitiatieven Gemeente Weert

Weert is een bruisende stad met inwoners en ondernemers die graag samen leuke dingen bedenken, doen en organiseren. Heb je een idee dat een positieve bijdrage levert aan de woonomgeving, leefbaarheid of verbinding in de wijken of dorpen van Weert? Kunnen jij en je buurtgenoten – op wat voor manier dan ook – de band met de buurt versterken? Ga dan in gesprek met de gemeente Weert, zodat wij jullie idee op een passende manier kunnen ondersteunen!

Bron: https://www.weert.nl/burgerinitiatieven

Leefbaarheidsfonds

Meer groen in de wijk, een zitbankje, kunstwerk of achterpadverlichting. Wonen Limburg ondersteunt deze initiatieven. Want hoe klein of groot zo’n investering ook is, de leefbaarheid in de buurt is erbij gebaat.

Bron: https://www.wonenlimburg.nl/wij_doen/Leefbaarheid/Leefbaarheidsfonds

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.