Senioren

Vervoer

Je wilt zo lang mogelijk zelfstandig blijven, je boodschappen doen en naar het ziekenhuis of op bezoek bij vrienden en familie. Soms gaat dat niet meer helemaal zelf en heb je wat hulp nodig. Geen punt, wij informeren je over de mogelijkheden. En hebben zelf een aantal voorzieningen, zoals de boodschappenplusbus om gezellig samen je boodschapjes te doen, en straks ook Automaatje waarbij andere mensen uit Weert jou naar afspraken brengen.

Samen boodschappen doen

Het doel van de BoodschappenPlusBus is het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid bij ouderen en het bevorderen van sociale contacten. De BPB is bestemd voor mensen die niet meer zelfstandig of moeilijk zelf de boodschappen kunnen doen. Naast het doen van boodschappen organiseren we regelmatig uitstapjes.

Wil je gebruikmaken van de BoodschappenPlusBus? Of wil je vrijwilliger worden bij de BoodschappenPlusBus? Neem dan contact op met Elsa van den Goor.

Automaatje: een maatje om je naar je afspraken te brengen

Automaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Dit voor een tarief van €0.30 per kilometer.

Info maart 2022: In verband met de huidige hoge benzineprijzen is vanuit de ANWB besloten om vanaf 21 maart 2022 het tarief van 0.30 cent te verhogen naar 0.35 cent per kilometer. De verhoging wordt op 23 mei 2022 heroverwogen.

Het vervoer kan bijvoorbeeld een ziekenhuisafspraak, familiebezoek, uitstapje of kapper zijn. Met het doel om eenzaamheid te verlagen, inwoners weer deel te laten nemen aan de samenleving en mantelzorgers te ontlasten.

Wil je gebruikmaken van het Automaatje? Bel dan op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 met Punt Welzijn op 0495 – 697 900.
Wil je vrijwilliger worden bij Automaatje? Neem dan contact op met Elsa van den Goor.

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.