Vrijwillige inzet

Mensen maken Nederweert en Weert

Vrijwilligerswerk verbindt mensen met elkaar. Of het nou gaat om sport en bewegen, gezondheid, analfabetisme, zorg of natuur. Denk bijvoorbeeld aan de buurtgenoot die als vrijwilliger klaarstaat om een AED te bedienen. Of de vrijwilliger die je oma in een zorgcentrum leert hoe ze moet facetimen. Samen maken we Nederweert en Weert mooier, socialer, groener en gewoonweg beter.

Wat jij als vrijwilliger doet voor een ander vinden wij erg belangrijk. Dat laten we dit jaar zien door diverse vrijwilligers uit de gemeente Weert en Nederweert letterlijk in ‘the picture’ te zetten. We doen dit onder het motto ‘Mensen maken Nederweert’ en ‘Mensen maken Weert’. Dit is onderdeel van ‘Mensen maken Nederland’, het motto van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021.

Heb jij in jouw vereniging, stichting of non-profitorganisatie een vrijwilliger die je graag eens in het zonnetje wil zetten? Laat het ons weten. Mail socialemarktplaats@puntwelzijn.nl. Je kan via mail ook de toolkit met borden aanvragen om zelf een foto te maken van een vrijwilliger. Of maak gebruik van onze digitale toolkit.
Via social media berichten, onze website en flyers/posters willen we mensen enthousiast maken om zich ook vrijwillig in te gaan zetten.

We zijn onze campagne begonnen met Sonja en Jan die zich in Nederweert met veel plezier inzetten voor Tafeltje Dekje.

De tweede vrijwilliger die we interviewden is Frank Driessen, penningmeester bij Tensor Turnen Weert.

Zie onder deze pagina of bij ‘In de Praktijk’ de verhalen over vrijwilligerswerk in het kader van onze campagne. Je vindt er ook nog verhalen van de mensen die we eind 2020 en begin 2021 hebben geïnterviewd over hun vrijwillige inzet door middel van Buurthulp.

Verhaal van een vrijwilliger…

Links en downloads

Activiteiten voor vrijwilligers

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.