Vrijwillige inzet

Steun voor verenigingen in coronatijd

Heeft jouw vereniging vragen gerelateerd aan deze coronatijd? Loop je ergens tegenaan, heb je zorgen over het voortbestaan van je club of een deel van de activiteiten, vraag je je af hoe je financieel het hoofd met de vereniging boven water houdt, enz?

Wij ondersteunen ook in deze tijd.

Voor deze en andere vragen kun je bij ons terecht. We verwijzen door naar voorzieningen, de gemeente of andere instanties en denken graag met je mee. Ook als je nu juist tijd over hebt om bijvoorbeeld je vrijwilligers- of ander beleid eens onder de loep te nemen, zijn wij jouw informatie-en adviespunt. In Weertmagazine van juni 2020 vertellen een aantal collega’s en verenigingen daar meer over:  weertmagazine-artikel-verenigingsondersteuning-juni-2020-def 

     

Hieronder een overzicht van regelingen en tips. Heb je vragen of wil je met ons in contact komen? Bel of mail dan met een van onze medewerkers of bel 0495-697900 en je wordt naar de juiste personen doorverwezen.

Maatregelen:

 • Rivm: Blijf altijd de actuele maatregelen van het RIVM volgen. Klik hier voor de informatie.
 • Rijksoverheid: Overzicht van verschillende maatregelen per onderwerp. Klik hier voor meer informatie.
 • Gemeente Weert: De gemeente Weert neemt maatregelen om ondernemers en instellingen te helpen. Hieronder vallen ook maatregelen voor culturele instellingen, maatschappelijke-  en sportaccommodaties. Klik hier voor meer informatie.
 • Huis voor de Kunsten Limburg: Zij zijn een hulploket gestart voor de Cultuursector.  Klik hier voor meer informatie.
 • Spoedwet voor Algemene ledenvergadering: Door het coronavirus kunnen verenigingen geen fysieke algemene ledenvergadering (ALV) houden. Het alternatief, een digitale ALV, was door bepaalde wetgevingen geen goedgekeurd alternatief. Door een speciale spoedwet is daar verandering in gekomen: verenigingen mogen nu wél een digitale ALV beleggen, waardoor bepaalde besluiten alsnog doorgang kunnen vinden. Klik hier voor meer informatie.
 • Galant: Overzicht van steunmaatregelen tijdens corona. Klik hier voor meer informatie.
 • Vrijwiligerswerk.nl: Op hun website vind je onder andere informatie over protocollen om weer op te starten, info over financiën, een forum over de inzet van 70+ vrijwilligers. Klik hier voor meer informatie.

Tips, zoals checklists en overzicht financiële regelingen:

 • Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij: Zij hebben enkele tips op het gebied van organisatie en financiën op hun website beschreven. Klik hier om naar de tips te gaan. 
 • NOC*NSF: Zij hebben een checklist gemaakt voor sportverenigingen, maar deze kan zeker ook gebruikt worden door alle verenigingen. Klik hier voor meer informatie.
 • NOV: Zij hebben in een overzicht de Coronarichtlijnen voor vrijwilligersorganisatie beschreven. Klik hier voor meer informatie.
 • Huis voor de Sport Limburg: Zij hebben in samenwerking met de Rabobank een aantal webinars georganiseerd op het gebied van “ledenbinding” en “financieel de crisis door’. Mocht je deze gemist hebben, op hun website staan de presentaties. Klik hier voor meer informatie.

Alleen voor Sportclubs:

Gemeenschapsaccommodaties:

Een aantal belangrijke websites voor actueel nieuws voor alle verenigingen:

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.