Vrijwillige inzet

Ondersteuning verenigingen

Heeft jouw vereniging behoefte aan een antwoord op vragen over verzekeringen, (vrijwilligers)beleid, pr & communicatie? Beleeft jouw vereniging een hoogtepunt, denk aan een jubileum, en kun je wel wat extra helpende handen gebruiken? Is er helaas sprake van een dieptepunt en kom je er als bestuur zelf niet uit hoe je de vereniging weer op de rit krijgt? Of ben je net begonnen met oprichten van een vereniging of stichting en kun je daarbij advies gebruiken?

Wij ondersteunen op maat.

Voor al dit soort vragen kun je bij ons terecht als bestuurder van een vereniging. We staan je graag te woord of komen bij jouw vereniging op bezoek voor informatie, advies of ondersteuning. Óf voor het realiseren van een verbinding met bedrijven, professionals of vrijwilligers die jouw vereniging kunnen helpen.

Mail ons via vrijwillige-inzet@puntwelzijn.nl of neem contact met één van ons op.

Hoe vitaal is jouw vereniging?

Maatschappelijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat je als vereniging steeds vaker moet inspringen op trends en ontwikkelingen. Het is dan goed om te weten hoe je ervoor staat. Aan de hand van de Vitale Club tool kan dat. Binnen de gemeente Weert wordt deze tool in 2023 twee keer ingezet. Iedere vereniging (en stichting) in Weert wordt van harte uitgenodigd om de tool te gebruiken.

De ‘Vitale Club’ is een vitaliteitsmonitor van Sportakkoord Weert, Punt Welzijn en gemeente Weert.  Op basis van acht thema’s wordt de vitaliteit bepaald. Deze thema’s zijn demografie, beleid en organisatie, kader, leden, aanbod, financiën, samenwerking en maatschappelijke rol. Na het invullen krijg je een rapportage te zien die binnen de vereniging besproken kan worden. Ook kun je dan gezamenlijk acties uitzetten zoals het werven van vrijwilligers, het opleiden van leden, vrijwilligers of trainers, het opzetten vrijwilligersbeleid, waardering etc.

Op de website https://www.devitaleclub.nl/weert vind je de informatie over de Vitaliteitsmonitor en kun je starten door op “start de vragenlijst” te klikken, mits de tool op dit moment is geopend voor gebruik.

Heb je na het bekijken van de resultaten behoefte aan ondersteuning, in welke vorm dan ook? Dan kunnen wij je hierbij helpen.

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.