Voor wie?
Datum
  • 2019
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Vrijwillige inzet

Thuisadministratie Nederweert van start gegaan

Vanaf november kunnen inwoners van Nederweert binnenlopen bij de Gunnerij voor ondersteuning bij thuisadministratie. Deze ondersteuning wordt verzorgd door vrijwilligers van de Thuisadministratie Weerterland van Punt Welzijn. Elke 1e woensdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur zal een vrijwilliger aanwezig zijn in de Gunnerij in Nederweert op Lambertushof 2. Op 3 november is er gestart met een feestelijke opening door wethouder Carla Dieteren. 

Overzicht en vaardigheden aanleren 

De vrijwilligers helpen mensen die hun administratie niet goed op orde hebben, of moeite hebben dit zelf te doen. Niet alleen brengen ze weer overzicht in alle papieren, ook leren ze de inwoner vaardigheden aan om de (financiële) thuisadministratie weer zelf te doen. De vrijwilligers doen dit na een verwijzing van de gemeente of een hulpverlener, maar ook op eigen initiatief van inwoners.  

“We zijn nu anderhalf jaar aan de slag in Nederweert en Weert en willen graag de drempel verlagen door ook fysiek aanwezig te zijn in Nederweert. Vandaar dat we samen met de gemeente hebben gekeken naar de beste plek in Nederweert”, vertelt David Winkelmolen van Punt Welzijn. 

Locatie de Gunnerij 

Harold van der Haar, leefbaarheidsregisseur gemeente Nederweert, vertelt over de Gunnerij: “De Gunnerij is een plek waar mensen samen kunnen komen voor de gezelligheid. Maar ook voor allerlei vragen. Wij zitten er zelf als gemeente met ons steunpunt en het is mooi dat het nu uitgebreid wordt met ondersteuning bij thuisadministratie”.  

Hulp nodig bij thuisadministratie? 

Heb je behoefte aan hulp bij jouw thuisadministratie? Bel (0495) 69 79 00 of mail met thuisadministratie@puntwelzijn.nl. Iedere woensdag is er ook een inloopspreekuur bij Punt Welzijn van 10.00 tot 12.00 uur in Cwartier, Beekstraat 54 in Weert. 

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.