Voor wie?
Datum
  • 2019
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Vrijwillige inzet

Wat is jouw vrijwilligerskracht?

Van 7 t/m 13 juni was de tweede campagneweek van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Doel van de week was om bij mensen twijfels weg te nemen om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Vanuit Punt Welzijn sloten we daar in het Weerterland bij aan door buiten met mensen in gesprek te gaan over vrijwilligerswerk. De grote vraag is: Wat is jouw vrijwilligerskracht?

Bekijk hieronder het filmpje terug of kijk op Weertdegekste voor de foto’s.

Wil jij weten welke talenten jij vrijwillig in kan zetten? Doe dan de nieuwe landelijk online test en kom er achter waar jouw vrijwilligerskracht ligt: waar ben je goed in, wat doe je graag en hoe zet je dat vervolgens om naar vrijwilligerswerk? De test vind je ook op de digitale Sociale Marktplaats Weerterland. Daar vind je tevens advertenties van vrijwilligerswerk. Wie weet zit er iets leuks bij voor jou en kan je meteen aan de slag. Hulp nodig om vrijwilligerswerk te vinden? Bel 0495-697900 of mail je vraag naar  socialemarktplaats@puntwelzijn.nl.

Ben je benieuwd wat andere mensen zoal vrijwillig doen? Lees dan de inspirerende verhalen van mensen uit Nederweert en Weert die zich vanuit o.a. het Openluchtmuseum Eynderhoof, Tensor Turnen, Tafeltje Dekje en het Zintuigenpark vrijwillig inzetten. Deze verhalen zijn door ons gemaakt in het kader van de campagne Mensen Maken Weert en Nederweert. Zie www.puntwelzijn.nl/mensenmaken

In deze week van 7 juni gaan wij vanuit Punt Welzijn vier middagen in het centrum van Weert het gesprek aan met voorbijgangers over vrijwillige inzet. Ook in Nederweert zal in deze week gezocht worden naar de vrijwilligerskracht bij het winkelend publiek.

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.