Voor wie?
Datum
  • 2024
  • 2025
Wijken en dorpen
Locaties

Gezonde leefstijl

Club Extra: voor kinderen die geen aansluiting kunnen vinden bij het regulier sport- en cultuur aanbod

Wil jij graag een uurtje per week komen sporten of wil je juist creatief bezig zijn, maar heb je moeite om in een reguliere groep deel te nemen? Geef je dan op voor Club Extra. Wij geven je tijdens deze activiteiten ‘extra’ aandacht.

Op 25 oktober 2023 start ‘Club Extra’ weer in Weert. ‘Club extra’ is bedoeld voor kinderen die het lastig vinden om aan te sluiten bij de reguliere sport- en cultuuractiviteiten. ‘Extra’ verwijst naar kinderen welke gedragsproblemen hebben of waarbij sprake is van een (licht)verstandelijke of zintuiglijke beperking.

Je kunt een keuze maken tussen sport- en beweegactiviteiten of cultuuractiviteiten (beeldend 2D en 3D, muziek en dans). Het is niet mogelijk om een mix te maken tussen sport- en beweegactiviteiten of cultuuractiviteiten. Je wordt bij de activiteit door minimaal twee professionals begeleid in een klein groepje van maximaal acht kinderen. Het doel is vooral dat je op sportieve of culturele wijze plezier kunt beleven. Deelname aan de activiteiten zorgt namelijk voor meerdere groeiontwikkelingen.

Wanneer
Sport: vanaf 25 oktober iedere woensdag.

Club extra junior: 15.15 – 16.00 uur. Leeftijd van 7 tot ongeveer 9 jaar.
Club extra: 16.00 – 17.00 uur. Leeftijd van 10 tot 13 jaar.

Cultuur: vanaf 1 november iedere woensdag van 13:30 tot 14:30 uur.

Leeftijd
Kinderen van 7 tot en met 13 jaar kunnen zich aanmelden.

Bijdrage
€ 62,50 voor sport (hele schooljaar).

Bijdrage voor de cultuur activiteiten, zie deze link. 

(Gezinnen met minimale financiële middelen kunnen in aanmerking komen voor het ‘Jeugdfonds Sport & Cultuur’ & ‘stichting leergeld’. Neem hiervoor contact op met een van onderstaande contactpersonen)

Aanmelden

Om aan te melden neem je contact op met een van onderstaande contactpersonen. Ook voor vragen/nieuwsgierigheid kun je deze contactpersonen bereiken!

Sport: Let op, het maximum aantal aanmeldingen voor het sporten is bereikt. Maar laat je interesse wel weten, dan zetten we je op de wachtlijst. 

Contactpersoon Punt Welzijn: Jenny Smeets
Telefoon: 06-27464443
Email: j.smeets@puntwelzijn.nl

Cultuur:

Contactpersoon RICK: Johannie van Tuel
Telefoon: 0495-533954
Email: j.vantuel@rickraakt.nl

PS: Voordat je aan de activiteit kunt deelnemen, zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden om elkaar al iets beter te leren kennen!

Locatie

Voor de sport- en beweegactiviteiten: Sportzaal KEC (Beatrixlaan 3b, Weert)
Voor de cultuuractiviteiten: Sportzaal KEC (Beatrixlaan 3b, Weert)

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.