Nieuwkomers

Algemeen

Na een heftige en uitputtende reis ben je aangekomen in Nederland. Je komt terecht in een onbekende omgeving, waar je te maken krijgt met een vreemde taal en je hebt geen idee van de gewoontes en gebruiken in dit land. Toch ben je opgelucht dat je hier mag blijven wonen. Maar hoe vind je aansluiting in je nieuwe woonplaats Weert?

Coaching bij praktische zaken

De vrijwillige coaches van Punt Welzijn zijn er om jouw nieuwe start te begeleiden. Je wordt ondersteund bij praktische zaken zoals het aanvragen van een uitkering, inschrijvingen bij scholen en instanties en zaken rondom je huisvesting. Kortom we zorgen er samen voor dat jij je stukje bij beetje steeds veiliger voelt in deze nieuwe omgeving.

Jouw coach biedt je professionele begeleiding om ervoor te zorgen dat je kunt participeren en integreren in je nieuwe woonplaats. Daarnaast leren we je gebruik te maken van alle mogelijkheden en voorzieningen die voor mensen in jouw situatie beschikbaar zijn. Zo ben jij na een coachingstraject van ongeveer een jaar zelfredzaam en in staat om zelfstandig verder te bouwen aan jouw nieuwe bestaan in Weert.

Onderdeel worden van je nieuwe omgeving

Helpen we je dan alleen met praktische zaken? Nee natuurlijk niet!
We helpen je ook onderdeel te worden van jouw nieuwe omgeving. Dit doen we door je sociale contacten op te laten doen. Wie weet wil je je wel aansluiten bij een vereniging of sportclub. Een leuke en laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen die jou wegwijs kunnen maken in de buurt. Deze relaties kun jij op jouw beurt weer kennis laten maken met gebruiken en gewoontes uit jouw cultuur. Zo bouwen we samen aan wederzijds begrip én nog belangrijker een plek waar jij je weer thuis kunt voelen.

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.