Meedoen (in de wijk)

Algemeen

Een verbonden buurt, daar voel je je thuis. Toch kun je het gevoel hebben dat je jouw buren niet of nauwelijks kent. Je wil daar graag verandering in aanbrengen door iets te betekenen in je eigen buurt of wijk. Een activiteit organiseren, deelnemen aan bestaande activiteiten in het buurthuis, samenwerken met andere verenigingen of het vervallen speeltuintje om de hoek opknappen. Maar waar begin je?

Antwoord op jouw vraag

Je wilt van jouw buurt een levendige wijk voor jong en oud maken. Je wilt je buren ontmoeten of wat meer betekenen voor jouw straat of buurt. Voor het organiseren van een buurtactiviteit of het opknappen van dat kale grasveldje op de hoek is niet alleen budget nodig. Je bent ook afhankelijk van de samenwerking en het contact met je buren.

Voor al deze en andere vragen over de activiteiten in jouw buurt is er het buurtwerk van Punt Welzijn. Wij kijken met jou mee tegen welke uitdagingen je aanloopt of wat je wil organiseren. We bieden een luisterend oor, advies en een klankbord om je ideeën voor te leggen.

Daarbij kijken we ook samen hoe je het beste kunt aansluiten bij jouw buurt, helpen we je de benodigde mankrachten te verzamelen om iets op touw te zetten en adviseren we je hoe jij de benodigde medewerking vanuit diverse organisaties, verenigingen en de gemeente krijgt om je initiatief daadwerkelijk te realiseren. Samen kunnen we meer, oftewel Punt Welzijn is er voor jou!

Wil jij aan de slag met jouw idee? Meld het bij ons en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! Uiteraard kan je ons ook bellen.

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.