Vrijwillige inzet

Algemeen

Elkaar helpen, dingen organiseren, initiatieven opstarten en een bijdrage leveren aan het uitvoeren van deze activiteiten, oftewel iets voor een ander willen doen. Dat is de basis van vrijwilligerswerk. In Nederweert en Weert zijn er duizenden burgers die hun eigen vrije tijd en energie inzetten om iets voor een ander te betekenen. En dat is iets waar we met z’n allen ontzettend trots op mogen zijn!

Jij maakt het mogelijk

Wij zijn er om vrijwilligers, bedrijven en verenigingen te begeleiden rondom het thema Vrijwillige Inzet. We zijn een plek waar de vraag naar vrijwilligers samengebracht wordt, mensen met elkaar in verbinding worden gebracht en kennis kan worden gedeeld.

We waarderen jou voor het vrijwillige werk dat je doet en bieden iedereen ook de kans om kennis en vaardigheden op te doen die jou verder helpen in het vrijwilligerswerk. Verenigingen ondersteunen we op het gebied van belangrijke thema’s zoals vrijwilligersbeleid, het vinden en binden van vrijwilligers enz.

Ook kun je bij ons terecht als je op zoek bent naar een leuke uitdaging of vrijetijdsbesteding om jouw energie in kwijt te kunnen. Aan mogelijkheden en kansen geen gebrek. Dus mocht jij jezelf een aantal uren willen inzetten voor een ander dan leren we je graag kennen!

Ben je als bedrijf of organisatie op zoek naar initiatieven of goede doelen om je aan te verbinden, dan kunnen wij je ook helpen. Op basis van jouw wensen bekijken we welk doel jouw hulp goed kan gebruiken. Er zijn hierin voldoende mogelijkheden voor ondersteuning op zowel de korte als lange termijn.

Daarnaast hebben wij een digitale sociale marktplaats. Hier kunnen burgers, verenigingen en bedrijven uit het Weerterland zoeken naar vrijwilligers, vrijwilligerswerk, kennis of materialen. Zo helpen we elkaar op weg!

Bij onszelf (Punt Welzijn) vrijwilligerswerk doen? Klik dan hier.

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.