Kinderen en ouders

Algemeen

Met je kind spelen, spelletjes doen of voorlezen. Allemaal heel goed voor de (taal)ontwikkeling van je kind. Toch is het niet voor iedereen gemakkelijk of vanzelfsprekend. Als ouder kun je het lastig vinden om je kind spelenderwijs te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling. Onzekerheid, de snelle ontwikkelingen op school en de digitalisering maken het je niet gemakkelijk.

Maar niet alleen spelen of voorlezen kan lastig zijn, ook de opvoeding van je kind is niet zo simpel als het lijkt. Want: wat is een goed dagritme voor je kind, hoe zorg je ervoor dat je kind zindelijk wordt, wanneer laat je je kind alleen naar school fietsen etc.? Allemaal vragen waar je als ouders mee te maken krijgt. De meeste ouders praten daar met familie en vrienden over. Maar wat als je netwerk niet zo groot is, bij wie kun je dan terecht?

Ondersteuning

Punt Welzijn biedt diverse programma’s aan voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Als ouder wordt je betrokken bij de ontwikkeling van je kind op het gebied van spel, taal, opvoeding en school. Communiceren met je kind, samen spelen en samen een boekje lezen zorgt voor plezier in taal en positieve aandacht, waardoor je kind zich gewaardeerd voelt en waarbij ook de taalvaardigheid wordt vergroot.

Deze programma’s worden op verschillende basisscholen in Weert uitgevoerd door de professionals van team opgroeiondersteuning en de vrijwilligers.

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.