Kinderen en ouders

Verbindend Ouderschap

Wil jij (terug) in verbinding komen met je (pre)puber? Dan is het project ‘Verbindend Ouderschap’ iets voor jou. Opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Om deze reden bieden wij jou graag handvaten aan. Daarnaast kom je in contact met andere opvoeders. Want ‘It takes a village to raise a child’. 

Opvoeden doe je samen

Verbindend Ouderschap bestaat uit zeven bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is een introductie. Tijdens deze introductie maak je kennis met andere opvoeders en het gedachtegoed van Verbindend Ouderschap. Vervolgens ga je tijdens de andere bijeenkomsten aan de slag door middel van de zes pijlers:

  • Aanwezigheid: Er zijn voor het kind. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, gedragsmatig en als collectief.
  • Zelfcontrole: Je hebt geen controle over het kind, maar wel controle over wat jij doet als opvoeder.
  • Steunnetwerk: Het netwerk om het kind heen wat jou kan helpen wanneer dat nodig is.
  • Transparantie: Open kunnen praten over hoe het thuis met het kind gaat en dit opschalen indien nodig.
  • Relatie: Wat er ook gebeurt, je blijft in contact met je kind en je herstelt dit indien nodig.
  • Verzet: Je geeft niet op, wat de situatie ook is. Je verzet je als ouder tegen onacceptabel gedrag en focust op je eigen handelen.

Door middel van de bovenstaande pijlers leer je om in verbinding te blijven met je kind. Ook kom je als opvoeder (terug) in je kracht en kreeg je weer (meer) grip op je opvoeding.

Verbindend Ouderschap is voor beide opvoeders van een (pre) puber. Als opvoeder heb je altijd de keuze hoe je de bijeenkomsten wilt bijwonen. Je kan deelnemen door alleen te luisteren of door juist veel te vertellen. Je mag kiezen aan welke oefeningen je wel of niet mee wilt doet. Doe vooral waar jij je prettig bij voelt.

Wil je meer weten? Neem contact op met één van ons.

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.