Kinderen en ouders

SOS Kinderen en Emoties

Wil jij leren omgaan met emoties van jezelf en je kind, en is jouw kind tussen de 2 en 10 jaar? Dan is de workshop SOS Kinderen en Emoties iet voor jou. Hier leer je als ouder omgaan met de emoties van jezelf en van je kind. Kinderen zitten vol emoties waar zij nog mee moeten leren omgaan. Deze emoties hebben invloed op hun gedrag. Tijdens de workshop staat het volgende motto ook centraal: ‘Opvoeden = ruimte geven aan emoties en grenzen aan gedrag’.

Vier basisemoties, vier workshops

SOS Kinderen en Emoties bestaat uit vier workshops. De eerste workshop is een introductie. Hierbij maak je kennis met de andere ouders en met het thema. Er wordt informatie gegeven over het belang van emoties en over de vier basisemoties. Na de introductie vinden er drie workshops plaats waarin er verder wordt gekeken naar de vier basisemoties: blij, bedroefd, bang en boos.

Als ouder leer je de emoties herkennen, benoemen, accepteren en uiten. Tijdens de workshops wordt er ook geoefend door middel van verschillende opdrachten, spellen en voorlezen. Als ouder heb je altijd de keuze hoe je de workshops wil bijwonen. Je kan deelnemen door alleen te luisteren of juist veel te vertellen. Je mag kiezen aan welke oefeningen je wel of niet mee wil doen. Doe vooral waar jij je prettig bij voelt.

Ben je geïnteresseerd? Meld je aan via Bekijk onze activiteiten – Punt Welzijn

Ben je een professional en wil je graag deelnemen? Neem dan contact op met één van ons.

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.