Kinderen en ouders

Opvoedondersteuning

Heb je wel eens vragen over bijvoorbeeld het eetpatroon van je kind, slaapt je kind slecht of vraag je je af of het normaal is dat je kind met 4 jaar tot 100 kan tellen? Ga hierover eens met ons in gesprek.

Kracht van ouders

Wij  geloven  in de kracht van de ouders, waarbij soms een steuntje in de rug gewenst is. Opvoeden is niet altijd gemakkelijk waardoor het soms fijn kan zijn om hierover in gesprek te gaan met andere ouders of opvoedondersteuners. Dit doen wij door op een laagdrempelige manier groepsbijeenkomsten te organiseren bij jou in de buurt. Hierbij vinden wij het belangrijk dat ouders kennis en vaardigheden hebben, zodat zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling en opvoeding van het kind. De hulpvraag komt vanuit het gezin.

Opvoedondersteuning kan op verschillende manieren gegeven worden zoals hulp op maat of door ouders in hun  kracht te zetten. Wil jij graag wekelijks een-op-een gesprekken hebben of praat je  liever in een groep? Vind jij het fijn om activiteiten te ondernemen of luister je liever naar anderen? Wil je graag met je eigen kind oefenen of zie je liever van een ander hoe je spelletjes kunt spelen? Bij ons team opgroeien 0-12 jaar kan dit allemaal. Samen kijken wij naar jou hoe jij ondersteund wil worden. Wat past bij jou en je kind? Waar heb je behoefte aan? Met wie wil jij in gesprek? Uiteindelijk kijken we altijd hoe jij als ouder of opvoeder sterker gemaakt kan worden in jouw rol. Alle vormen van ondersteunen en begeleiding vanuit Punt welzijn zijn voor ouders kosteloos. Neem gerust contact op met een van ons, wij helpen je graag verder.

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.