Voor wie?
Datum
  • 2022
  • 2023
  • 2024
Wijken en dorpen
Locaties

Gezonde leefstijl

Weert in Beweging verwelkomt Sjors Sportief in Gemeente Weert

Weert in Beweging slaat de handen ineen met Sjors Sportief. Het boegbeeld van het gelijknamige sportstimuleringsproject gaat eind januari van start in Weert. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en beweegaanbieders in Weert.  Platform Weert in Beweging is trots op de financiële ondersteuning die Sportakkoord Weert heeft geboden, waardoor ze dit project kunnen gaan realiseren.

Dansen, hockey, judo, voetbal, turnen, badminton, basketbal, jazzdance, tennis, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Weert vanaf 2023 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past.

Kennismaken met sport

Sjors Sportief is een initiatief van platform Weert in Beweging in samenwerking met de regionale sportverenigingen en andere activiteitenaanbieders, vertelt Tom Theeuwen, combinatiefunctionaris van Punt Welzijn en coördinator van Sjors Sportief . “Als Punt Welzijn en Weert in Beweging vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport, bewegen en gezonde leefstijl. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sportactiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

De Sjors-formule

In ruim 150 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Het aanbod wordt eind januari gepresenteerd in het Sjors Sportief boekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Weert ontvangen. “Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Theeuwen  “Op de website www.weertinbeweging.nl  kunnen beweegaanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”

Meer weten? Mail naar Tom Theeuwen via aanbod@weertinbeweging.nl of neem vast een kijkje op www.weertinbeweging.nl

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.