Voor wie?
Datum
  • 2022
  • 2023
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg

Informatiebijeenkomst ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers

Op dinsdag 5 september organiseert Punt Welzijn in samenwerking met Home Instead Thuisservice een informatiebijeenkomst met het thema ‘Omgaan met dementie’. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor mensen uit de gemeente Weert en Nederweert die zorgen voor een naaste uit hun omgeving met de ziekte dementie. Je krijgt tijdens de bijeenkomst handvatten en tips aangereikt die je kunnen helpen in de dagelijkse omgang met je naaste.

Als je in je omgeving met dementie te maken krijgt, loop je tegen veel vragen aan. Tijdens deze bijeenkomst wordt er uitleg gegeven over dementie en is er ruimte om vragen te stellen. Er wordt onder andere informatie gegeven over:
Dementie en de gevolgen in de hersenen.

  • Welke gevolgen dit heeft op het dagelijkse leven.
  • Het geheugen.
  • Het gedrag en de omgang met onbegrepen gedrag.
  • Een dementievriendelijke benadering en omgang.

Deze bijeenkomst is eerder aangeboden, een reactie van een deelnemer na afloop van de vorige bijeenkomst: ‘Ik heb meer inzicht gekregen en veel informatie ontvangen over het verloop van de ziekte en op welke manier ik het beste kan handelen.’

De bijeenkomst vindt plaats in Antionius Veste (Sint Willibrordusstraat 2, Nederweert) op dinsdag 5 september van 19:00 tot 21:30 uur. Deelname is gratis en aanmelden is verplicht. Wil jij deelnemen? Meld je dan nu aan via deze link.

Bij vragen over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Punt Welzijn door een mail te sturen naar mantelzorg@puntwelzijn.nl of te bellen naar 0495-697900.

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.