Voor wie?
Datum
  • 2022
  • 2023
  • 2024
Wijken en dorpen
Locaties

Meedoen (in de wijk)

Week tegen Eenzaamheid, ontmoeten en contacten leggen

Activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen, dát is de Week tegen Eenzaamheid! Verbinding staat centraal. Ook in Weert worden er tussen 26 september en 4 oktober activiteiten georganiseerd en zo extra aandacht gevraagd én gegeven aan het thema eenzaamheid.

De activiteiten in Weert
Wil je in contact komen met anderen dan zijn er in Weert deze week diverse activiteiten waar je bij aan kan sluiten. Zo vinden er twee kermiswandelingen plaats en kun je deelnemen aan een taalcafé of taalwandeling. Gezellig samen eten kan tijdens een vrijdagochtend ontbijt of samen met een deelnemer van Tafeltje Dekje. Haken, breien, samen genieten van Lp’s of een concert óf leuk in gesprek met elkaar: ook dat is allemaal mogelijk in deze themaweek.

Jongeren kunnen tijdens Social Friday terecht voor een pubquiz en bbq. En mantelzorgers zijn van harte welkom tijdens de mantelzorgbijeenkomst. Voor ieder dus wat wils!

Het hele programma met tijden, data en informatie over aanmelden vind je onder Activiteiten-Meedoen.

Eenzaamheid

1 op de 10 mensen in Nederland voelt zich erg eenzaam. Nog eens 1 op de 3 Nederlanders heeft er wel eens last van. Eenzaamheid is “je niet verbonden voelen”.

De invloed van eenzaamheid is groot, zeker als het langdurig aanhoudt. Het leidt tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2023 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan 250 gemeenten en zo’n 170 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn bij het programma aangesloten. Samen zetten zij zich in om de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.