Denk aan je veiligheid bij buurthulp

Lees onze tips

Niet pluisgevoel? Laat het ons weten.

Richtlijnen veiligheid

Wanneer je via Corona Hulp Weert in contact bent gekomen met een buurtgenoot om te helpen of geholpen te worden dan is bewust omgaan met je veiligheid van belang.

Hieronder een paar tips:

  • Je eerste contact zal waarschijnlijk telefonisch zijn. Heb je na dit eerste gesprek geen goed gevoel over de persoon met wie je bent gematcht, of voldoet de vraag of het aanbod niet aan je verwachting, neem dan weer contact op met Corona Hulp Weert via telefoon 0495-697900.
  • Spreek eventueel af dat degene die hulp aanbiedt bij het eerste contact op een bepaalde manier herkenbaar is, denk aan informatie over haarkleur, kleur van de jas, iets wat die persoon bij zicht heeft enz.
  • Spreek eventueel met elkaar af dat je elkaar je legitimatiebewijs laat zien. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben. Geef nooit een kopie van een legitimatiebewijs af!
  • Vraag een vertrouwd persoon erbij te zijn bij het eerste contact. Let op: bespreek dit wel vooraf met de hulpvrager of aanbieder, zeker in het kader van de huidige coronamaatregelen.
  • Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt, de manier van omgaan met elkaar en/of eventuele vergoedingen.
  • Deel geen persoonlijke gegevens zoals een pincode, DigiD, bankgegevens of burgerservicenummer.
  • In deze coronatijd houd je 1.5 meter afstand van elkaar en houd je je aan alle andere geldende coronamaatregelen. Denk hierbij aan het totaal aantal personen dat bij elkaar mag komen, het houden van afstand, eventueel dragen van een mondkapje enz.
  • Spreek eventueel af een mondkapje te dragen bij het bieden of ontvangen van hulp in de thuissituatie. In dat geval draag je allebei een mondkapje.

Het belangrijkste:

Heb je een niet-pluis gevoel of is er sprake van grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met ons via 0495-697900.

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.