Vacature Sociaal werker

24-32 uur

Punt Welzijn is een welzijnsorganisatie werkzaam in de gemeenten Weert en Nederweert. Er werken ca. 55 medewerkers op het gebied van opgroeien, samenleven en gezonde leefstijl. Daarnaast is een groot aantal vrijwilligers en professionals in opleiding voor Punt Welzijn actief.

Punt Welzijn stimuleert iedereen om het beste uit zichzelf te halen. Door in beweging te komen, letterlijk en figuurlijk, werken we aan een bestendige verandering voor nu en later. In de uitvoering gaan wij uit van het gedachtegoed van positieve gezondheid. We stellen de mens centraal en focussen op wat wél kan. Door onze sterke lokale verankering, kennis van de lokale situatie en een uitgebreid netwerk kunnen wij snel inspelen op vragen en behoeften van inwoners.

Wij zijn per direct op zoek naar een collega

 Sociaal werker 24-32 uur

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar iemand met passie voor het vak sociaal werk. Stimuleren, ondersteunen, aanjagen en verbinden zijn onze uitgangspunten om te komen tot een duurzame maatschappelijke verandering. Jij zet in op de eigen regie en kracht van de inwoner en mantelzorger en diens netwerk en werkt toe naar het versterken van het ‘gewone’ leven.

Wat ga je doen?

Jij gaat aan de slag met 2 diensten die veel overeenkomsten hebben en die elkaar versterken in de uitvoering. Onderstaand een korte toelichting op deze diensten.

Weert Positief

Bij Weert Positief werk je samen met huisartsen volgens het gedachtegoed van “Welzijn op recept”. Jij bent bekend met de dimensies van Positieve gezondheid en gebruikt deze als gesprekstool. Jij ondersteunt de inwoner bij de gemaakte keuzes rondom zijn/haar veranderdoel en zorgt ervoor dat diegene de regie over zijn/haar leven weer oppakt. Je neemt deel aan het multidisciplinair overleg bij de huisartsenpraktijk en kan daar de meerwaarde van sociaal werk in kaart brengen.

Mantelzorgondersteuning

Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat mantelzorgers hun rol op een leuke en prettige manier kunnen blijven uitvoeren. Je ondersteunt hen bij de praktische vragen, je verwijst door indien nodig en biedt een luisterend oor. Dit doe je door op huisbezoek te gaan, bijeenkomsten te organiseren en mantelzorgers te waarderen. Daarnaast vraag je aandacht voor de rol en betrokkenheid van mantelzorgers bij onze netwerkpartners. Dementie komt steeds meer voor en jij zorgt ervoor dat daar meer begrip en aandacht voor is.

Jij deelt je vragen en ervaringen met je collega’s zodat de kennis en verbindingen binnen Punt Welzijn optimaal worden benut.

Functie-eisen/Competenties

 • Werkt en denkt op HBO-niveau;
 • Opleiding Social Work HBO
 • Verkennen, onderzoeken en analyseren;
 • Organiseren, netwerken en bemiddelen;
 • Flexibel inzetbaar;
 • Kennis van de sociale kaart.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband van gemiddeld 32 uur per week;
 • Flexibele werktijden;
 • Begeleiding en coaching;
 • Collegiale consultatie en afstemming;
 • (Intern) scholingsaanbod;
 • Functieschaal 8 volgens CAO sociaal werk;
 • De aanstelling is vooralsnog voor 1 jaar; bij gebleken geschiktheid optie tot verlenging.

Reageren

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande dan kun je contact opnemen met Niels Peulen, manager Punt Welzijn 06-29567738.
Reacties zijn welkom t/m 29 september

Reacties met uitgebreid CV kun je mailen naar ondersteuning@puntwelzijn.nl t.a.v. de heer N. Peulen.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 9 oktober 1e ronde (middag) en op woensdag 11 oktober 2e ronde (ochtend).

Vacature sociaal werker

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.