Voor wie?
Datum
  • 2024
  • 2025
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg

Cursus zorg en dementie

Punt Welzijn organiseert in samenwerking met Hulp bij Dementie de gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mensen in Weert en Nederweert.

De cursus bestaat uit 6 dagdelen en is bedoeld voor mantelzorgers van mensen met dementie. Deze meerdaagse cursus start op 26 februari en eindigt op 13 mei.

De cursus bestaat uit meerdere bijeenkomsten van 3 uur. Dit biedt de ruimte om uitgebreid aandacht te hebben voor de praktijk van alle dag. Ook gaan we in op de verschillende vormen van dementie met wisselende ziektebeelden. Mantelzorgers worden geschoold in zaken waar ze in vast lopen, maar ook in de wet- en regelgeving waarmee ze te maken kunnen krijgen. Bij aanvang van deze cursus ontvang je het boek ‘Had ik het maar geweten’. Tijdens de laatste bijeenkomst wordt er een terugkommoment gepland.

De cursus vindt telkens van 10:00 tot 13:00 uur plaats bij het Keenter Hart (Weert) op deze momenten: 26 februari, 11 maart, 25 maart, 8 april, 22 april en 13 mei.

De cursus zit vol, het is dan ook niet meer mogelijk om deel te nemen. Houd de nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven wanneer er een nieuwe cursus start.

Bij vragen over de bijeenkomst(en) kun je contact opnemen met Punt Welzijn door een mail te sturen naar mantelzorg@puntwelzijn.nl of te bellen naar 0495-697900.

Locatie

Keenter Hart, Sint Jozefskerkplein 3, Weert

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.