Voor wie?
Datum
  • 2022
  • 2023
  • 2024
Wijken en dorpen
Locaties

Kinderen en ouders

Doe jij mee met SOS kinderen en emoties?

 Binnenkort kun je weer deelnemen aan onze cursus ‘SOS kinderen en emoties’ . De cursus is bedoeld voor ouders/opvoeders met kinderen in de basisschoolleeftijd. Tijdens de driedelige workshop leer je om te gaan met de emoties van kinderen en deze te herkennen, benoemen, accepteren en uiten. Je kan meedoen op de maandagavond of de woensdagavond.

 Wat is SOS kinderen en emoties?

Iedereen krijgt in het leven te maken met blije, boze, bedroefde en bange momenten. Jij als ouder/opvoeder, maar ook kinderen. Kinderen moeten echter nog leren hoe zij met deze emoties omgaan. Tijdens de driedelige workshop ‘SOS kinderen en emoties’ leer je als ouder om te gaan met deze emoties. Zo leer je de emoties herkennen, benoemen, accepteren en uiten. Met behulp van verschillende activiteiten, spellen en voorlezen krijg je meer inzicht in het gedrag van jouw kind. Daarnaast staat de visie van ‘SOS kinderen en emoties’ centraal: “Opvoeden is ruimte geven aan emoties, en grenzen geven aan gedrag”.

De nieuwe cursussen starten binnenkort. De data zijn:

  • 23 oktober, 6 en 20 november (maandagavonden)
  • 22 november, 6 en 20 december (woensdagavonden)

Hierbij zijn alle ouders/opvoeders met kinderen in de basisschoolleeftijd welkom. De workshops vinden plaats bij Punt Welzijn, Beekstraat 54 in Weert. Deelname is gratis.

Wil je meer weten of aanmelden voor de workshop? Klik dan op de volgende link: Bekijk onze activiteiten – Punt Welzijn

Opvoeden hoef je niet alleen te doen

Opvoeden is niet altijd gemakkelijk, maar gelukkig hoef je dit niet alleen te doen! Onze medewerkers bieden ondersteuning op verschillende manieren. Zo kun je bij ons terecht voor vragen rondom de opvoeding en de ontwikkeling van het kind. Je vindt ons met diverse projecten in de kinderopvang en basisscholen in de gemeente Weert.

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.