Voor wie?
Datum
  • 2022
  • 2023
  • 2024
Wijken en dorpen
Locaties

Senioren/ Dementie

Mijn Huis op Maat: Gratis woonadvies voor senioren

Sinds 2022 kunnen de inwoners van de gemeente Weert bij Punt Welzijn terecht voor gratis woonadvies met betrekking tot veilig wonen. De huisbezoeken worden uitgevoerd door vrijwilligers van de Rotary Club Weert-Land van Horne.

De meeste mensen zullen, wanneer ze ouder worden, gewoon moeten blijven wonen in hun huidige woning. Door veranderde regelgeving en omstandigheden is een plek in het verzorgingshuis geen vanzelfsprekendheid meer. Daardoor is iedereen zelf verantwoordelijk geworden voor de veiligheid in zijn woning.

Er zijn veel slimme en (vaak) kleine oplossingen waarmee je je woning kunt verbeteren, zodat je huis zo lang mogelijk je thuis kan blijven. Als je het hebt over veilig wonen kun je onder andere denken aan inbraakpreventie, valpreventie en brandveilig wonen. De inzet van slimme apparatuur, zoals slimme verlichting, kan de veiligheid in een woning ook vergroten.

Om een beter beeld te krijgen van hoe zo’n huisbezoek in zijn werk gaat, is er in samenwerking met Rotary Club Weert – Land van Horne, Gemeente Weert en Punt Welzijn een video opgenomen.

Op de website www.mijnhuisopmaat.nl kun je ook zelf de huistest invullen om een digitaal woonadvies te krijgen. Op de website van mijn huis op maat zijn veel praktische tips en adviezen met betrekking tot veilig wonen te vinden.

Wil jij ook gratis woonadvies? Meld je dan aan via mijnhuisopmaat@puntwelzijn.nl en vermeld daarbij je contactgegevens.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marion van den Bercken van Punt Welzijn via telefoonnummer 0495-697900 of stuur een mail naar mijnhuisopmaat@puntwelzijn.nl zodat er een afspraak gemaakt kan worden. Vermeld in de mail tevens je contactgegevens zodat er contact met je kan worden opgenomen.

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.