Voor wie?
Datum
  • 2022
  • 2023
  • 2024
Wijken en dorpen
Locaties

Vrijwillige inzet

BoodschappenPlusBus gaat van start in Nederweert

Goed nieuws: er hebben zich inmiddels voldoende deelnemers en vrijwilligers aangemeld om de BoodschappenPlusBus ook te laten rijden in Nederweert. Daarom zal op vrijdagmiddag 10 mei het startschot worden gegeven voor de BoodschappenPlusBus in de gemeente Nederweert. Vervolgens zal de bus iedere vrijdagochtend vanaf 10.00 uur inwoners van alle kernen van gemeente Nederweert ophalen om samen boodschappen te doen bij de Albert Heijn.

Doel van de bus
Het doel van de BoodschappenPlusBus is het bevorderen van sociale contacten en zo eenzaamheid te voorkomen en tegen te gaan. De BoodschappenPlusBus is bestemd voor mensen die niet meer (geheel) zelfstandig de boodschappen kunnen doen. Met ondersteuning van een groep vrijwilligers, bestaande uit chauffeurs en begeleiders, worden deze mensen in staat gesteld zelf de boodschappen te kunnen blijven doen.

Uitstapjes
Onder begeleiding van vrijwilligers gaat de BoodschappenPlusBus er maandelijks een dagje tussenuit. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het museum, lekker een hapje eten of een bezoekje aan het tuincentrum. Deze uitstapjes worden samen overlegd met de gasten, zodat het aansluit bij wat zij graag willen. Heb je alleen behoefte aan deze uitstapjes, dan behoort dat zeker tot de mogelijkheden.

Deelnemen of kennismaken als gast of als vrijwilliger
Er zijn nog enkele plaatsen in de bus in Nederweert beschikbaar. Ga je mee om boodschappen te doen, om uitstapjes te maken of wil je aansluiten als vrijwilliger? Neem dan contact op met Punt Welzijn via vrijwillige-inzet@puntwelzijn.nl of bel naar 0495-697900. Mocht je eerst kennis willen maken met de BoodschappenPlusBus, kom dan tijdens de aftrap op vrijdag 10 mei een kijkje nemen bij de Albert Heijn in Nederweert. Van 13.00 tot 14.00 uur zijn er medewerkers van Punt Welzijn en de gemeente Nederweert aanwezig om je persoonlijk te woord te staan.

Sponsor
De inzet van de BoodschappenPlusBus wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Vakgarage van Nieuwenhoven.

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.