Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
  • 2022
  • 2023
Wijken en dorpen
Locaties

Meedoen (in de wijk)

Geweldig wat jij doet; Rowenna doet buurthulp

Rowenna (22) meldde zich in maart bij Corona Hulp Weert. Ze werd erop geattendeerd door haar broer. Met de verwachting dat de studie vanuit thuis niet zo druk zou worden, zou dit een nuttige invulling kunnen zijn. En opeens werd haar bijbaan bij een supermarkt toch een stuk drukker. Toch twijfelde ze er niet over toen ze gebeld werd om boodschappen te doen voor een meneer die dat zelf niet meer kan.

Wekelijks maakt ze nu een rondje door de winkel en maakt ze daarna gezellig een praatje met meneer. “Hij is altijd even vrolijk, gezellig even de week doornemen en geïnteresseerd in wat er in mijn leven gebeurt. Ik vind het een kleine moeite om dit te kunnen doen voor hem”.

Een boodschap die ze voor anderen heeft: “Er zijn best wat mensen die veel thuis zijn en het allemaal niet meer zelf kunnen. Meld je aan, het is een kleine moeite, met een grote opbrengst”.

Geïnspireerd?

Denk jij nu: dit wil ik ook doen! Dat is super natuurlijk. Meld je hier aan voor buurthulp via Corona Hulp Weert. En lees hier meer over het vinden van vrijwillligerswerk in het Weerterland.

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.