Home » Dementie » Omgaan met dementie

Omgaan met dementie

Maak het verschil!

In een dementievriendelijke samenleving kan iedereen iets betekenen. Ondernemers, vrijwilligersorganisaties, scholen en buurtbewoners. Iedereen kan op zijn eigen manier een steentje bijdragen om het leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers aangenamer te maken. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat mensen met dementie langer thuis kunnen blijven wonen.

Er zijn genoeg voorbeelden te noemen waarbij een klein gebaar enorm veel kan betekenen:

Zo helpt een medewerker van de bank geduldig iemand die vergeetachtig is en traint de woningbouwvereniging haar medewerkers om beter om te gaan met mensen met dementie. Kleuters van de basisschool bezoeken maandelijks ouderen met geheugenproblemen om samen liedjes te zingen, een wijkagent helpt iemand weer terug op weg naar huis en de bibliotheek stelt herinneringskoffers beschikbaar. De teamgenoot van de tennisclub fietst samen met een clublid met dementie naar de training en de overbuurvrouw informeert met regelmaat bij de partner of ze zin heeft in een kopje koffie.

Wil jij ook iets doen? Neem contact met ons op of volg een (online) training om meer te leren over dementie en hoe je hiermee om kunt gaan.

Activiteiten

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.