Jongeren

Advies & ondersteuning

Heb jij wel eens behoefte om met iemand te praten die naar je luistert, je advies kan geven of misschien wat ondersteuning kan bieden? Dan is er zeker een jongerenwerker voor jou!

Informatie voor jongeren

Wat doet het jongerenwerk van Punt Welzijn? 

We zijn geïnteresseerd in wat je bezighoudt. We helpen graag bij vragen en plannen om de situatie van jou te verbeteren. We gaan er vanuit dat jij ook zelf de handen uit de mouwen wil steken. 

Jongeren vanaf 10 jaar kunnen terecht bij het jongerenwerk met vragen en ideeën zoals: 

  • Vragen om informatie en advies (bijvoorbeeld over thuis, school, werk, seksualiteit, alcohol & drugs etc.) 
  • Hulp als je ergens mee zit en niet weet waar je terecht kunt. 
  • Hulp bij je sociale vaardigheden of vrijetijdsinvulling. 
  • Hulp bij het organiseren van activiteiten ( evenement, toernooi of dergelijke). 
  • Ondersteuning bij contacten met de gemeente om bepaalde voorzieningen aan te vragen (skatebaan, toestellen, voetbalveldje etc.) 

Samen kijken we wat we hier het beste aan kunnen doen. Daarbij ben jij met je ideeën, talenten en mogelijkheden heel belangrijk. Met jouw eigen hulp kan het jongerenwerk wensen proberen te realiseren. 

Persoonlijke ondersteuning door een coach 

Stoei jij wel vaker met je motivatie om iets voor school te doen, loopt jouw planning wel vaker in de soep, weet jij niet zo goed hoe je het een en ander aan moeten pakken? Dan is een coach van Punt Welzijn iets voor jou! 

Een coach is een stagiaire of vrijwilliger van Punt Welzijn die wekelijks met jou afspreekt. Samen gaan jullie leerzame spellen spelen, praktisch aan de slag met jouw vraag. Jouw doel kan van alles zijn zoals “motivatie voor school”, “wat doe ik in mijn vrije tijd” of “lekker in je vel zitten”. Coachen doen we samen bij Jongeren Coaching! Jongeren Coaching is gratis. 

Wil je meer weten? Of wil je je graag inzetten voor een andere jongere? Neem contact met ons op en we maken graag kennis met je. We zijn bereikbaar via mail, telefoon, Instagram of Whatsapp.

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.