Gezonde leefstijl

Gezonde school/kinderopvang

Wordt er binnen jouw school of kinderopvang steeds vaker gesproken over de mogelijkheden die je hebt binnen het onderwijs/kinderopvang om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl? Hebben jullie inspiratie, maar geen tijd om zaken op te pakken? Of lopen jullie vast in het uitwerken van ideeën?

Structurele beweegmomenten

De omgeving van de jeugd wordt ongezonder, wat leidt tot slechtere schoolprestaties en minder positief gedrag.

Baal jij er als docent ook wel eens van als de leerlingen erg druk zijn in de klas of als ouders dagelijks een blikje cola meegeven aan hun zoontje of dochter? Zorg dan voor structureel meer beweegmomenten onder schooltijd of maak met zijn allen afspraken over gezonde tussendoortjes, want gezonde kinderen zijn fitter, minder vaak ziek, hebben meer zelfvertrouwen en halen betere leerresultaten.

Gezonde school

Samen met een beweegcoach van Punt Welzijn wordt een planmatige en structurele aanpak voor de school opgesteld die voortbouwt op wat de school al doet en aansluit bij de specifieke wensen en behoeften van de school. Wij kunnen ondersteunen bij het formuleren van een heldere visie op het gebied van gezonde leefstijl. Uiteindelijk kan de school een kwaliteitskeurmerk krijgen waarin jullie laten zien dat er wordt gewerkt aan het verbeteren van de gezondheid van de leerlingen. Daarnaast kan Punt Welzijn ondersteunen in het aanbieden van activiteiten, het testen van motorische vaardigheden bij leerlingen en organiseren van workshop over diverse thema’s.

Gezonde kinderopvang

Samen met de CF BSO of een beweegcoach van Punt Welzijn wordt er een planmatige en structurele aanpak voor de kinderopvang opgesteld. Daarnaast kan Punt Welzijn ondersteunen in het aanbieden van activiteiten voor de kinderen.

Is je interesse gewekt en wil je graag met ons in contact komen? Stuur een e-mail naar info@puntwelzijn.nl, dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.