Gezonde leefstijl

Weerbaarheid en sociale vaardigheden

Hoe fijn is het wanneer je je als kind al bewust bent van jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten? Dat je van jezelf weet dat je iemand bent die snel impulsief reageert of juist iemand die zich op de achtergrond houdt, terwijl je best eens je ideeën zou willen delen? Of zelfs ergens tegenin zou willen gaan? Dat je je bewust bent van groepsprocessen en weet hoe jij daar een positieve rol in kunt spelen?

Sociale vaardigheden ontwikkelen

Binnen onze trajecten weerbaarheid/groepsdynamiek helpen we kinderen als individu en groepen als geheel zich hiervan bewust te worden. Vervolgens maken kinderen een ontwikkeling door in onder andere zelfbesef, emotieregulatie, standvastigheid, inlevingsvermogen, het doorzien van patronen en het respecteren en aangeven van grenzen.

Middels allerlei spelvormen en oefeningen laten we kinderen fysiek ervaren. Wat is het verschil als je goed gegrond bent? Wat voel je als iets lukt? Hoe voelt het als iets spannend is? Hoe is het als je je onafhankelijk kunt voelen? Als je stevig in je schoenen staat? Hoe laat je zien dat je de ander respecteert?Het voelen en ervaren in je lijf maakt vervolgens dat je dit in andere situaties ook weet toe te passen. Je maakt het je eigen.

Weerbaarheidstraining

Punt Welzijn biedt weerbaarheidstrainingen in verschillende vormen, aangezien we ons aanbod zoveel mogelijk op maat willen invullen.
Neem gerust contact op indien er vragen zijn. We gaan graag in gesprek!

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.