Gezonde leefstijl

BSO voor iedereen

Dankzij de ‘BSO voor iedereen’-regeling kunnen álle kinderen in Weert van 4 tot en met 9 jaar naar de buitenschoolse opvang (BSO). Na schooltijd én in de vakanties lekker samen buitenspelen, leren en ontdekken. En meedoen aan sportieve en culturele activiteiten. Dankzij dit project is het ook mogelijk voor ouders die niet werken en geen kinderopvangtoeslag ontvangen: jouw kind mag komen. Daarnaast is op deelnemende BSO’s ook een combinatiefunctionaris van Punt Welzijn aanwezig. Onder aan de pagina vind je een korte uitleg over wat deze Combinatiefuctionaris doet op de BSO.

Gezonde kinderopvang

BSO voor iedereen is een gezamenlijk initiatief van de gemeente en kinderopvang in de gemeente Weert om écht alle kinderen gelijke kansen te bieden.

Bekijk onderstaand filmpje en flyer voor meer informatie.

Bekijk hier de flyer

Wanneer heb ik nu precies recht op BSO voor iedereen en welke kosten brengt dat met zich mee?

Bekijk beslisboom

Ouderbijdrage tabel

Voorwaarden peuteropvang

Wat moet ik doen om mijn  kind aan te melden?

Bekijk hier het stappenplan en contactgegevens

Locaties die BSO voor iedereen aanbieden

BSO Leuken (Hoera)                     (Bij basisschool IKC Leuken)

BSO Waterval (Humankind)           (Bij basisschool Aan de bron)

BSO Markant (Humankind)            (Bij basisschool Het Dal)

BSO Regenboog (Humankind)        (Bij basisschool Kameleon)

Wat doet de Combinatiefunctionaris(CF) BSO?

In samenwerking met alle organisaties is het mogelijk gemaakt dat de combinatiefunctionaris “BSO voor Iedereen” bij de diverse BSO locaties beweeg- en culturele activiteiten organiseert en uitvoert. Op deze manier worden deze kinderen bereikt en stimuleren we hun ontwikkeling extra. De CF BSO zorgt er niet alleen voor dat kinderen in beweging komen, maar ook dat kinderen ervaren welke sport/beweeg activiteit het beste bij hem of haar past. De combinatiefunctionaris is werkzaam vanuit Punt Welzijn en komt zowel op de Hoera, als op de Humankind.

Jeugdfonds sport en cultuur

Daarnaast is de CF BSO ook de spil naar het jeugdfonds sport en cultuur. Het jeugdfonds maakt het voor kinderen uit gezinnen met weinig geld mogelijk zich aan te sluiten bij een sport- en/of cultuurvereniging. Het jeugdfonds betaalt de contributie  en helpt met de aanschaf van de benodigde materialen. Als je denkt dat je hiervoor in aanmerking komt, kun je contact opnemen met de Combinatiefunctionaris BSO. Hij kan je voorzien van meer informatie en de aanvraag doen bij het Jeugdfonds sport & cultuur.

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.