Mantelzorg

Delen van zorg

Je zorgt een aantal uren per dag of week voor iemand in je omgeving. Maar soms heb je even een time-out nodig. Even de zorg loslaten omdat deze stiekem steeds meer van je vraagt en je eigenlijk meer tijd voor jezelf zou willen hebben. Gewoon eens een middagje vrij, tijd voor je hobby of ergens op bezoek, terwijl je de zorg met een gerust hart over kunt dragen.

“Een dag in de week is er alleen voor jou”

Het is mogelijk om de zorg tijdelijk over te dragen aan iemand anders. Misschien kun je hiervoor terecht in je eigen netwerk, maar je kunt ook hulp vragen aan een vrijwilliger of professional. De mantelzorgondersteuner kijkt met je mee om te zien wat er het beste past bij jouw situatie.

“Duidelijke afspraken met de hele familie, dat is al een hele zorg minder”

Zorgen voor een ander doe je meestal niet alleen. Maar niet altijd zijn de zorgtaken onderling goed verdeeld. Vaak sluipen taken er in of worden zaken als vanzelfsprekend aangenomen, terwijl je het toch graag anders zou willen. Wil jij de zorg anders organiseren?

De mantelzorgondersteuner gaat met jou (en andere betrokkenen) om tafel om de verdeling van de zorgtaken te bekijken. Wat ligt er allemaal op jouw bordje en wat zou je anders willen zien? Samen kijken we naar de mogelijkheden, maar ook de beren op de weg en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.