Mantelzorg

Informatie & ondersteuning

Weert en Nederweert tellen zo’n 20.000 mantelzorgers. Mensen die op wat voor manier dan ook hulp geven aan iemand in hun omgeving. 20.000 mantelzorgers, en toch kun je het gevoel hebben dat je er alleen voor staat. Omdat je steeds weer zelf op zoek moet naar antwoorden en veel taken bij jou terecht komen. Of het nu gaat om vragen over geldzaken, wonen of het combineren van mantelzorg met je werk. Maar ook: hoe hou je als de zorg toeneemt voldoende ruimte voor jezelf?

Mantelzorg goed geregeld, beter voor iedereen!

Jouw situatie is uniek en daarom willen we je leren kennen, zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen. De mantelzorgondersteuner weet hoe mantelzorg in het Weerterland werkt en kan je helpen om het zorgen voor de ander zo slim mogelijk aan te pakken. We weten hoe je verschillende zorgtaken praktisch verdeelt en welke organisaties je daarbij kunnen helpen. We kunnen je de weg wijzen in de wereld van wet & regelgeving en voorzieningen. Elke afspraak is gratis en kan bij je thuis plaatsvinden.

Wij luisteren naar jouw verhaal en brengen je in contact met mensen die je verder helpen. We ondersteunen en zorgen voor concrete antwoorden waar je echt iets aan hebt en oplossingen die werken in de praktijk. Samen maken we van jou de beste mantelzorger die je kunt zijn.

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.