Mantelzorg

Voor werknemers

Combineer je als mantelzorger je zorgtaken met een betaalde baan? Dan ben je niet de enige. Om ervoor te zorgen dat je dit naast elkaar kunt blijven doen, is het belangrijk dat je een goede balans vindt.

“Een goed gesprek met je werkgever, dat is al een hele zorg minder”

Er zijn diverse verlofregelingen om werk en zorgtaken te combineren, maar meestal zijn het de maatwerkoplossingen die het meeste betekenen. Voor de één is dat flexibele aanvangstijden of thuiswerken, voor een ander is dat (tijdelijk) minder of helemaal niet werken, of een eenvoudiger takenpakket. Telefonisch bereikbaar zijn voor het thuisfront of in werktijd wat regelklussen mogen doen kan een oplossing zijn. Ook kan het helpen om in contact te komen met een mantelzorgondersteuner. Iemand die eens even meekijkt naar de situatie, om zo samen de mantelzorg beter te organiseren.

Bekijk de infographic ‘Werk en mantelzorg, regelen we samen!‘, waarin je een aantal mogelijkheden ziet om de combinatie van werk en mantelzorg makkelijker te maken. Of neem contact met ons op, wij denken graag met je mee en kunnen eventueel samen met jou het gesprek met je werkgever voorbereiden.

Links en downloads

Activiteiten

Verhalen uit de praktijk…

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.