OpgroeiondersteuningSamen Praten, Samen Spelen

Wij bieden bijeenkomsten aan op diverse scholen in Weert en Stramproy voor ouders en kinderen tussen 0 en 4 jaar. Er wordt informatie gegeven over diverse onderwerpen rondom opgroeien waar de vraag van de ouder centraal staat.

Ouders zitten bij elkaar onder begeleiding van een medewerkster van Punt welzijn. De kinderen worden in een aparte ruimte opgevangen door stagiaires vanuit de opleiding Pedagogiek in samenwerking met vrijwilligers die ruime ervaring hebben in het werken met jonge kinderen. De kinderen krijgen uitdagende werkjes en spelmateriaal aangeboden om hun ontwikkeling te stimuleren.

Voor meer informatie klik hier voor de folder

Opstap
Opstap is een programma voor ouders van kleuters, waarbij middels activiteiten, boekjes en werkbladen de ontwikkeling van de kleuter word gestimuleerd. Doelen van het programma zijn het stimuleren van de algemene ontwikkeling, bevorderen van de concentratie en versterken van het contact tussen ouder en kind.

Voor meer informatie klik hier voor de folder

Ouder OntmoetingsMomenten
Op verschillende scholen in Weert worden Ouder OntmoetingsMomenten georganiseerd. Tijdens de bijeenkomsten staan de vragen van de ouders centraal. Een voorwaarde hierin is dat het algemene vragen zijn die bruikbaar zijn voor iedereen. De vragen kunnen oa gaan over het leren op school en over het stimuleren van de ontwikkeling van het kind.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders met kinderen tussen 0 en 12 jaar.

Taalspeelgroep
De taalspeelgroep is een activiteit voor kinderen van gr 3 -6 om de taalontwikkeling en sociale vaardigheden te stimuleren.

Op een speelse manier worden deze vaardigheden geoefend, o.a. gezelschapsspelletjes, (voor)lezen, digibord opdrachten en buiten spelletjes.

Op sommige scholen vindt deze activiteit plaats onder de naam: Spelen met Taal.

Bovenstaande activiteiten vinden plaats op diverse scholen in de gemeente Weert. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Punt Welzijn tel. 0495-697900 en vragen naar het team opgroeiondersteuning.