Weert Meest Mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg 2018

De gemeente Weert is door het Platform Mantelzorg Limburg (PML) uitgeroepen tot ‘Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg’ in 2018. Naar het oordeel van PML is Weert er het beste in geslaagd om de ondersteuning van de mantelzorgers het beste onder de aandacht te brengen. Dit in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van Punt Welzijn.

Mantelzorgen doe je samen
Wethouder Paul Sterk was 11 oktober aanwezig bij de bekendmaking van de ‘Meest Mantelzorgvriendelijke gemeente in Limburg’. Hij is trots op deze eretitel: “Iedereen wordt ouder en kwetsbaarder en zal op enig moment een vorm van zorg nodig hebben, waaronder mantelzorg. Daarbij houden we er rekening mee dat iedere mantelzorger een andere behoefte heeft. We moeten dus nu de basis leggen voor toekomstige zorgvraagstukken. Er van uit gaan dat alles binnen het eigen netwerk opgelost kan worden is niet realistisch. Daarom moeten we zorgen voor een vangnet samen met vrijwilligers en professionals.”

Aandacht voor mantelzorg
Samen met en voor de mantelzorger blijven we ook in de toekomst aandacht vragen voor mantelzorg in de gemeente Weert. Het zal de komende jaren nadrukkelijk onder de aandacht blijven. Het blijft belangrijk dat mensen zorg met elkaar kunnen delen.
 
Mantelzorgboom
Met de eretitel ‘Meest Mantelzorgvriendelijke gemeente’ ontvangt Weert tevens de ‘Mantelzorgboom’. De ‘Mantelzorgboom’ is een lindeboom, deze staat symbool voor goed mantelzorgbeleid. De boom wordt op 10 november, tijdens de Dag van de Mantelzorg, aan de Wilhelminasingel in Weert geplant. Dit is tijdens de Weerter Week van de Mantelzorg. Bekijk hier het
programma van deze week.
Steunpunt Mantelzorg
Zorg je langere tijd voor een ander? Dan wordt dat ook wel mantelzorg genoemd.

Mantelzorg team staat voor je klaar
Het zorgen voor de ander voelt vaak als vanzelfsprekend omdat het je vader/moeder, broer/zus of een goede bekende is. Er zijn veel voorzieningen die het zorgen voor leuker en gemakkelijker kunnen maken. Er staat een deskundig team voor je klaar die je graag informeren over wet & regelgeving, voorzieningen, bijeenkomsten en vormen van waardering. Elke afspraak is gratis en kan bij je thuis plaatsvinden. Het is verrassend wat er in Weert allemaal mogelijk is en hoeveel mensen zich inzetten voor mantelzorgers.

Voor vragen of het maken van een afspraak, kan je telefonisch contact opnemen via 0495 697900 of een mail sturen naar goedbezig@puntwelzijn.nl

 

 v.l.n.r. Diederieke Brueren, Pauline van Hulzen, Joran Bijl, Sanne Kuepers & Imke Gijsen

Terug naar het nieuwsoverzicht