Persbericht: Jongeren organiseren dansmiddag voor ouderen in Weert!

Jongeren organiseren dansmiddag voor ouderen in Weert!

Wij leerlingen van groep 7 en 8 van OBS de uitkijktoren organiseren samen met het jongerenwerk van Punt welzijn en de wijkraad Boshoven een dansmiddag voor ouderen. We hoorden van de wijkraad dat er behoefte is aan meer activiteiten voor ouderen in de wijk en dat ouderen steeds vaker eenzaam zijn. Het leek ons een leuke uitdaging om hier samen wat aan te doen!

Wij zijn ons gaan verdiepen hoe het leven en hun vrije tijd er vroeger uitzag. Zo hadden onze opa’s en oma’s bijvoorbeeld geen mobiele telefoons en zelfs geen ijskast. Het leven zag er echt heel anders uit! Wat vroeger heel belangrijk was, was het samen zijn buren, familie en vrienden. Muziek en dans vonden ze ook heel belangrijk. Tegenwoordig zijn er steeds minder dansmiddagen en dat vinden we zonde.

Daarom organiseren wij op 25 november van 14.00 -16:30 uur  een ouderwetse dansmiddag in het buurthuis ’t Kwintet te Boshoven. Wat is er leuker dan dat jong en oud samen komen en er een gezellige middag van maken! Daarom is er ook gedacht aan de jeugd. Op de middag zijn er allemaal Oudhollandse spellen te doen en kunnen wij ook ouderen laten zien hoe wij nu dansen. De entree is gratis en er is koffie, thee en vlaai en natuurlijk een dj die alle plaatjes van vroeger draait.

In de les hebben we ook collages gemaakt met de tijd van toen en de tijd van nu. Deze collages en nog veel meer verzamelde spullen van vroeger gaan we gebruiken om het buurthuis aan te kleden en even terug te gaan in de tijd!

We willen u graag vragen of u meer bekendheid wil geven aan onze activiteit zodat alle ouderen (en jongeren) in Weert weten dat ze naar onze dansmiddag kunnen komen.

Wanneer       : zondag 25 november 2018 (14:00u-16:30u)

Waar            : Buurthuis ’t Kwintet (Boshoverweg 57, Weert)

Leeftijd         : voor alle leeftijden

Entree          : GRATIS

Terug naar het nieuwsoverzicht